VCA OPLEIDINGEN

VCA-opleidingen op maat voor uw bedrijf

Veel bedrijven in de industrie, aannemerij, bouw en installatietechniek in Nederland zijn verplicht te voldoen aan de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, ofwel de VCA checklist. Om deze reden biedt Bijl Opleiding en Advies binnen en buiten regio Amsterdam VCA-opleidingen waarbij veiligheid en deskundigheid centraal staan. Wij beschikken over de juiste expertise om u kwaliteit te garanderen. Ook bieden wij regelmatig opleidingen buiten Nederland zoals: Duitsland, Engeland, Ierland, België.

Alle relevante VCA onderwerpen

Tijdens onze VCA-cursus, of dit nu een VCA-basis (B-VCA) voor operationele medewerkers of een Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL) betreft, komen alle wettelijk verplichte onderwerpen aan bod. Daarnaast zijn de VCA-opleidingen van Bijl Opleiding en Advies aan te passen op de behoeften van uw bedrijf. Hierbij besteden we volop aandacht aan relevante onderwerpen zoals:

 • VG en Arbo wetgeving
 • Veiligheid en risico’s
 • Het voorkomen van ongevallen
 • Brand en explosies en het voorkomen hiervan
 • Gevaarlijke stoffen
 • Fysische factoren als trillingen en geluiden
 • Ergonomie
 • Werken in besloten ruimtes
 • Werken op hoogte
 • Hijsen en heffen
 • PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

Tijdens de training maken wij graag gebruik van bedrijfsspecifiek beeldmateriaal. Op deze wijze laten we u en uw medewerkers werken met aansprekende en bekende voorbeelden. Door gebruik van herkenbare beeldmateriaal blijft de VCA theorie beter hangen. Na afloop hebben deelnemers een VCA-certificaat én de juiste theoretische en praktische expertise in huis. Daarbij bieden wij Arbo-advies en kunnen wij bijvoorbeeld door een VCA-auditor een interne audit of een proef audit uitvoeren. Zo zijn we u op elk gewenst moment van dienst.

Lesmateriaal voor zelfstudie

De opleidingen B-VCA en VOL-VCA zijn theoretisch en in één dag af te ronden. Op deze manier bent u niet onnodig veel tijd kwijt en kunt u zich snel weer concentreren op uw core business. Na aflegging van het VCA-examen bent u bovendien weer 10 jaar voorzien van een geldig VCA-diploma. Voorbereiding in de vorm van zelfstudie is vereist voor deelname. Lesmateriaal is te bestellen via onze webshop. De lesstof is makkelijk te begrijpen voor iedereen en is beschikbaar als fysiek boek of e-Learning-pakket.

Kies voor zekerheid

Om er zeker van te zijn dat al uw medewerkers het VCA zullen halen, schakelt u Bijl Opleiding en Advies in. Maak een afspraak voor een VCA-training op maat of schrijf u in voor een van onze open VCA-opleidingen via onze opleidingsagenda. Vanuit Duivendrecht zijn wij actief in regio Amsterdam en de rest van Nederland. Neem contact met ons op door te bellen naar 06-50682257 of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u en/of uw medewerkers aan een VCA-diploma.

Kies voor kwaliteit

Onze VCA opleidingen worden verzorgd door ervaren veiligheidskundigen.

Inschrijven

Schrijf u in voor een van onze VCA-opleidingen via de opleidingsagenda of neem contact met ons op voor een VCA-training op maat. U bereikt Bijl Opleiding en Advies uit Duivendrecht via het telefoonnummer 06-50682257 of via het online contactformulier. Vanuit regio Amsterdam komen wij met alle plezier naar u toe om u te helpen de juiste kennis met betrekking tot voedselveiligheid te verkrijgen.

Geïnteresseerd?

Bijl Advies kan u verder helpen op alle arbo en voedselveiligheid vraagstukken. Voor advies of educatieplan kunt u gerust en vrijblijvend contact met ons opnemen.

KLANTEN