VCA OPLEIDINGEN

VCA-opleidingen op maat voor uw bedrijf

Veel bedrijven in de industrie, aannemerij, bouw en installatietechniek in Nederland zijn verplicht te voldoen aan de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, ofwel de VCA checklist. Om deze reden biedt Bijl Opleiding en Advies binnen en buiten regio Amsterdam VCA-opleidingen waarbij veiligheid en deskundigheid centraal staan. Ook bieden wij regelmatig opleidingen buiten Nederland zoals: Duitsland, Engeland, Ierland, België.

De B-VCA (VCA basis training) en de VOL-VCA training zijn in één dag af te ronden. Op deze manier bent u niet onnodig veel tijd kwijt en kunt u zich snel weer concentreren op uw core business. Na aflegging van het VCA-examen bent u bovendien weer 10 jaar voorzien van een geldig VCA-diploma.

Alle relevante VCA onderwerpen

Tijdens onze VCA-cursus, of dit nu een opleiding VCA-basis (B-VCA) voor operationele medewerkers of een opleiding Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) betreft, komen alle verplichte onderwerpen aan bod. Daarnaast zijn de VCA-opleidingen van Bijl Opleiding en Advies aan te passen aan de behoeften van uw bedrijf. Hierbij besteden we volop aandacht aan relevante onderwerpen zoals:

 • VG en Arbo wetgeving
 • Veiligheid en risico’s
 • Het voorkomen van ongevallen
 • Brand en explosies en het voorkomen hiervan
 • Gevaarlijke stoffen
 • Fysische factoren als trillingen en geluiden
 • Ergonomie
 • Werken in besloten ruimtes
 • Werken op hoogte
 • Hijsen en heffen
 • PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen)

Tijdens de training maken wij graag gebruik van bedrijfsspecifiek beeldmateriaal. Op deze wijze laten we u en uw medewerkers werken met herkenbare voorbeelden. Na afloop beschikken de deelnemers over een VCA-diploma én de juiste theoretische en praktische kennis.

Lesmateriaal voor zelfstudie

Voorbereiding in de vorm van zelfstudie is vereist voor deelname. Lesmateriaal is te bestellen via onze webshop. De lesstof is makkelijk te begrijpen voor iedereen en is beschikbaar als fysiek boek of e-Learning-pakket.

Kies voor zekerheid

Om er zeker van te zijn dat al uw medewerkers het VCA-diploma zullen halen, schakelt u Bijl Opleiding en Advies in. Maak een afspraak voor een VCA-training op maat of schrijf u in voor onze open VCA-opleidingen via onze opleidingsagenda. Vanuit Amsterdam Zuidoost zijn wij actief in heel Nederland, maar ook daarbuiten. Neem contact met ons op viar 020 – 330 6704 of d.m.v. contactformulier. Wij helpen u en/of uw medewerkers aan een VCA-diploma.

Vca Zelfstudie Bijl Opleiding En Advies

Kies voor kwaliteit

Onze VCA opleidingen worden verzorgd door ervaren veiligheidskundigen.

Inschrijven

Schrijf u in voor een van onze VCA-opleidingen via de opleidingsagenda of neem contact met ons op voor een VCA-training op maat. U bereikt Bijl Opleiding en Advies via telefoonnummer 020 – 330 6704 of via het online contactformulier.

Geïnteresseerd?

Bijl Opleiding en Advies kan u verder helpen met alle Arbo- en voedselveiligheidvraagstukken. Voor advies of educatieplan kunt u gerust en vrijblijvend contact met ons opnemen.

KLANTEN